Nieuws

Stel uit Gaanderen zamelt sokken in voor Zuid-Afrika

Tineke en Luc Cuvelier vertrokken op 11 maart naar Zuid-Afrika voor een reis van drie weken. Dat liep iets anders dan verwacht want door de coronacrisis kwam het stel uit Gaanderen daar in een lockdown terecht. © Omroep Gelderland
GAANDEREN - Tineke en Luc Cuvelier vertrokken op 11 maart naar Zuid-Afrika voor een reis van drie weken. Dat liep iets anders dan verwacht want door de coronacrisis kwam het stel uit Gaanderen daar in een lockdown terecht.
Tijdens de lockdown kwamen zij in gesprek met hun reisleidster Elsa. 'Elsa is een echte Zuid-Afrikaanse en heeft samen met haar man een stichting om de allerarmsten van het land te helpen', vertelt Tineke. Elsa bezoekt met haar stichting twee keer per jaar een township waar veel mensen wonen die zelf geen geld hebben om aan eten en kleding te kunnen komen. 

Huh, sokken?

'Elsa legde mij uit dat kleding nog wel wordt gedoneerd maar dat de mensen daar bijna geen sokken hebben. Ik dacht toen: huh, sokken?', zegt Tineke. Ook haar man was verbaasd toen hij dat hoorde. 'De mensen daar lopen vaak op slippers of blote voeten, maar nu de winter er aan komt in Zuid-Afrika zijn sokken hoognodig', benadrukt Luc.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Stel uit Gaanderen zamelt sokken in voor Zuid-Afrika
De eerste 70 paar sokken zijn inmiddels binnen maar Tineke en Luc hopen op nog veel meer sokken. Groot, klein, kleurrijk of gewoon zwart, alles is welkom! Buiten het huis van Tineke en Luc staat een plastic bak waar mensen 'coronaproof' de sokken kunnen doneren.
Over een paar weken gaat Tineke de sokken versturen naar Elsa die ze op haar beurt op 7 juni gaat overhandigen aan de mensen in Zuid- Afrika die ze echt nodig hebben. 

Helpt u ook mee?

Helpt u ook mee om zoveel mogelijk sokken in te zamelen voor Zuid-Afrika? U kunt de sokken inleveren aan de Kerkstraat 267 in Gaanderen. Meer informatie? Kijk op de website van Gelderland Helpt.
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!