Nieuws

Wat vind jij: moeten De Graafschap en SC Cambuur promoveren?

Vandaag hoort De Graafschap van de rechter of ze wel of niet mogen promoveren naar de eredivisie. De club staat op een promotieplaats, maar nog niet alle wedstrijden zijn gespeeld.
UTRECHT - Vandaag hoort De Graafschap van de rechter of ze wel of niet mogen promoveren naar de eredivisie. De club staat op een promotieplaats, maar nog niet alle wedstrijden zijn gespeeld.
Naast De Graafschap hoopt ook SC Cambuur via de rechter alsnog te promoveren naar de eredivisie. De KNVB besloot op 24 april dat beide clubs niet promoveren, terwijl zij wel op een promotieplaats stonden. Volgens de KNVB geeft alleen een promotieplek na een compleet uitgespeelde competitie recht op promotie.
Dit ondanks een stemming onder de betaaldvoetbalclubs, waarbij 16 clubs voor promotie/degradatie stemden, negen tegen, negen zich onthielden van stemming en twee stemden blanco. De KNVB vindt dit niet een zodanige meerderheid dat het bestuur betaald voetbal er niet omheen kan, zo liet KNVB-advocaat Knijff bij de behandeling van het kort geding weten.
Om 19.00 uur vanavond horen de clubs of ze alsnog mogen promoveren.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!