Nieuws

Wethouder LLB nog niet weg uit West Betuwe

De fractie van Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe (LLB) heeft met verbijstering kennis genomen van het feit dat de coalitiepartners SGP, Dorpsbelangen en ChristenUnie de partij uit de coalitie hebben gezet. Dat schrijft de partij in een reactie op het opzeggen van de samenwerking door de andere coalitiepartijen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De fractie van Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe (LLB) heeft met verbijstering kennis genomen van het feit dat de coalitiepartners SGP, Dorpsbelangen en ChristenUnie de partij uit de coalitie hebben gezet. Dat schrijft de partij in een reactie op het opzeggen van de samenwerking door de andere coalitiepartijen.
Het opzeggen van de samenwerking gebeurde volgens de LLB met instemming van de wethouders. LLB wethouder Jacoline Hartman zal door het opzeggen van de samenwerking het veld moeten ruimen. Volgens haar fractie heeft de partij nooit signalen ontvangen dat de wethouder niet zou functioneren.
Volgens de LBB maakt de wethouder op dit moment nog gewoon deel uit van het college. Het is volgens de fractie van LLB aan de gemeenteraad om een oordeel te geven over het functioneren van wethouders. Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe wacht de reactie van de gemeenteraad af alvorens verdere stappen te ondernemen.