Nieuws

Twintig woningen onbewoonbaar door hevige explosie in Nijmegen

NIJMEGEN - Tot twintig woningen aan de Hillekensacker in Nijmegen lijken onbewoonbaar door de enorme explosie in een huis in de straat. Bewoners verzamelen zich woensdagavond in wijkcentrum De Brack, melden de hulpdiensten.
Rond 16.55 uur klonk er een enorme knal aan de Hillekensacker. Een grote explosie verwoestte zeker één woning en beschadigde veel andere huizen. 'Het complete blok is waarschijnlijk voorlopig onbewoonbaar. Voor die bewoners is opvang nodig', zegt een brandweerwoordvoerder.
In ieder geval één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat om de bewoner van de verwoeste woning.
Bekijk de heftige beelden (tekst gaat verder onder de video):
Twintig woningen onbewoonbaar door hevige explosie in Nijmegen

Brandweer speurt naar andere slachtoffers

De gewonde bewoner van het huis kon nog vertellen dat er verder niemand in het huis was. Toch speurt de brandweer nog met honden naar mogelijke andere slachtoffers onder het puin. De situatie is wel gevaarlijk, want de boel is ter plekke nog instabiel. Over de oorzaak van de explosie kan de brandweer nog niets zeggen.
De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls nam aan het begin van de avond een kijkje in de Hillekensacker. Daar is de ravage aanzienlijk. Medewerker van netbeheerder Liander zijn ook aanwezig in de wijk.
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft een publieksnummer opengesteld voor het incident aan de Hillekensacker in Nijmegen. Wie meer informatie wil hebben over wat zich daar woensdag afspeelde, kan bellen naar 14024. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!