Nieuws

Enorme explosie verwoest woning in Nijmegen, ravage in de buurt

NIJMEGEN - In Nijmegen is een explosie geweest in een woning aan de 32e straat in de wijk Hillekensacker. De schade is enorm. Zeker één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.
De explosie gebeurde rond 16.55 uur en was tot ver in de omtrek hoorbaar en voelbaar. Van de woning is niet veel meer over en naastgelegen huizen hebben grote schade. Brokstukken liggen in de wijde omgeving. Een woordvoerder van de brandweer kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. 'Maar de klap was groot, want de woning is volledig weg. De brokstukken zijn tot 75 meter verderop neergekomen.' 
Bekijk de beelden uit Nijmegen. De tekst gaat eronder verder.
Enorme explosie in Nijmegen

Persoon in de woning

De hulpdiensten hebben één persoon uit de resten van de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. 'Die persoon was nog aanspreekbaar, en op basis daarvan gaan we ervan uit dat er verder niemand anders in de woning was', aldus de brandweerwoordvoerder. 
Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. Het onderzoek is gaande, maar de woning is nog te instabiel om te betreden.
Beelden van meteen na de explosie:

Ravage in de buurt

De schade in de omgeving is ook aanzienlijk. De ruiten van tientallen woningen liggen eruit, bij sommige huizen werd de voordeur er zelfs uitgeblazen. Veel huizen missen dakpannen en overal op straat liggen brokstukken. Ook veel auto's zijn beschadigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!