Corona

Duitse grenscontroles vanaf 15 juni voorbij

Vanaf 15 juni wil de Duitse regering de grenscontroles, die buitenlanders moesten weren, weer helemaal afschaffen, dat melden Duitse media woensdag. De bedoeling is dat de regels rondom de grens deze week al versoepeld gaan worden. © Wikimedia Commons
BABBERICH - Vanaf 15 juni wil de Duitse regering de grenscontroles, die buitenlanders moesten weren, weer helemaal afschaffen, dat melden Duitse media woensdag. De bedoeling is dat de regels rondom de grens deze week al versoepeld gaan worden.
Duitsland besloot op 6 april dat de grenscontroles verscherpt werden. Er kwamen regels voor Duitsers, EU-burgers en buitenlanders die wel in Duitsland woonden, maar regelmatig de grens passeerden. Zij moesten bij terugkomst in het land twee weken in quarantaine.
Daarnaast werd er extra gecontroleerd aan de grens om buitenlanders zoveel mogelijk af te raden om de grens over te gaan. Voor dagjesmensen was het namelijk niet de bedoeling dat zij de grens zouden passeren. De grens bleef wel open en dat was vooral voor transportbedrijven.
Vanaf zaterdag wil de Duitse regering de regels al gaan versoepelen, vanaf 15 juni zouden alle grenscontroles opgeheven worden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!