Nieuws

Verdachte schietpartij Didam schoot met gasalarmpistool

Alle verdachten die betrokken zijn bij de schietpartij van zaterdagavond aan de Kerkstraat in Didam zijn weer vrij. Dat laat de politie woensdag weten. Vier jonge mannen werden die avond uit een pand gehaald, een vijfde persoon werd later in Doetinchem aangehouden. © Jordi Deckert/Eastview Media
DIDAM - Alle verdachten die betrokken zijn bij de schietpartij van zaterdagavond aan de Kerkstraat in Didam zijn weer vrij. Dat laat de politie woensdag weten. Vier jonge mannen werden die avond uit een pand gehaald, een vijfde persoon werd later in Doetinchem aangehouden.
Het incident gebeurde ter hoogte van de supermarkt Aldi. Op straat lagen die avond meerdere kogelhulzen en de politie rukte massaal uit. Na politieonderzoek is een 19-jarige man uit Doetinchem aangemerkt als hoofdverdachte, die ook al bij de politie een bekentenis heeft afgelegd. 

Doetinchemmer had gasalarmpistool

De Doetinchemmer, die dinsdag werd vrijgelaten, wordt verdacht van openlijke geweldpleging, bedreiging en het voorhanden hebben van een vuurwapen. Na het afleggen van de bekentenis vertelde hij de politie waar het wapen lag en kon ze het gasalarmpistool in beslag nemen. 
De overige vier verdachten zijn maandag vrijgelaten door de politie. Zij worden nog wel verdacht van openlijke geweldpleging. De officier van justitie neemt nu een beslissing over de vervolging van het vijftal. 

Bewoners Kerkstraat doodsbang

De bewoners van de Kerkstraat waren doodsbang tijdens het incident, zo vertelden ze al eerder. 'Ik dacht eerst nog dat het vuurwerk was, dat wordt hier wel vaker afgestoken, voor verjaardagen, maar toen ik uit het raam keek leek het wel Miami Vice', vertelde een getuige zaterdagavond geschrokken aan Omroep Gelderland. 'Ineens hoorde ik twee salvo's achter elkaar. Pampampampam. Pampampampam.'
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!