Nieuws

Bestuur van West Betuwe verder zonder Lokaal Belang

De coalitie in de gemeente West Betuwe gaat verder zonder Leefbaar Lokaal Belang (LLB). Dat hebben de overige coalitiepartijen Dorpsbelangen, SGP en ChristenUnie bekendgemaakt. Er is volgens hen onvoldoende chemie tussen de fracties waardoor de samenwerking niet lukt. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De coalitie in de gemeente West Betuwe gaat verder zonder Leefbaar Lokaal Belang (LLB). Dat hebben de overige coalitiepartijen Dorpsbelangen, SGP en ChristenUnie bekendgemaakt. Er is volgens hen onvoldoende chemie tussen de fracties waardoor de samenwerking niet lukt.
'De verschillen zijn te groot, qua inhoud en ook qua werkwijzen', stellen de drie overgebleven partijen. 'Om op een goede manier uitvoering te geven aan het coalitieakkoord 'Samen bouwen' is een coalitie nodig die elkaar vertrouwen geeft en stabiel is. Beide aspecten ontbreken op dit moment.'
Het coalitieakkoord blijft intact stellen zij. Wel gaat het college voorlopig door zonder de wethouder van Lokaal Belang Jacoline Hartman. De wethouders Goossens, Van Stappershoef, Van Maanen en Van Bezooijen blijven aan.
Met het vertrek van Leefbaar (3 raadsleden) heeft de coalitie nog maar 13 van de 31 zetels. De partijen late dan ook weten dat er 'uiteraard steun wordt gezocht bij andere partijen'. 
De fractie van LLB heeft nog niet gereageerd op de kwestie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!