Nieuws

Gewelddadige overval op snackbar, twee verdachten voor de rechter

Beeld van een beveiligingscamera.
Voor de rechtbank in Arnhem staan donderdagochtend twee verdachten terecht voor hun mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een snackbar in Westervoort in februari 2018. De verdachten komen uit Loenen en Aalten. Ze lieten de overval waarschijnlijk uitvoeren door twee jongens van destijds 15 jaar uit Didam. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Voor de rechtbank in Arnhem staan donderdagochtend twee verdachten terecht voor hun mogelijke betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een snackbar in Westervoort in februari 2018. De verdachten komen uit Loenen en Aalten. Ze lieten de overval waarschijnlijk uitvoeren door twee jongens van destijds 15 jaar uit Didam.
De eigenaren van de zaak werden bedreigd met een vuurwapen een honkbalknuppel. De vrouw van het echtpaar, van wie de snackbar is, werd bij de overval in haar gezicht geslagen. De daders namen uiteindelijk 650 euro mee uit de kassa.
De verdachten die terecht staan, inmiddels beiden 35 jaar, zouden de jongens tot de overval hebben aangezet en mogelijk ook de wapens en kleding hebben geleverd. Ook zou één van hen bij de overval de vluchtauto hebben gereden. De twee minderjarige jongens worden berecht achter gesloten deuren of dat heeft al plaatsgevonden. Hierover brengt justitie niets naar buiten.

Geslacht tonen aan minderjarigen

De verdachte uit Aalten staat ook voor de rechter, omdat hij in 2018 meerdere keren zijn geslacht via een webcam aan twee minderjarige jongens zou hebben laten zien. De jongens zouden destijds beiden 13 jaar zijn geweest. Het gebeurde enkele maanden na de overval op de snackbar vanuit de gemeente Venlo, waar de verdachte oorspronkelijk ook vandaan komt.
Hij zit momenteel in detentie in de penitentiaire inrichting van Sittard.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!