Nieuws

Blije horecabaas in Ede: terrashuur vervalt

Horeca-ondernemer Eric Singerling, uitbater van Café Premier.
De gemeente Ede komt horecaondernemers tegemoet. De terrashuur van de afgelopen maanden, waarin er door corona geen klanten kwamen, wordt kwijtgescholden. Ook over de hele maand mei wordt geen huur in rekening gebracht. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdag besloten. © Omroep Gelderland.
EDE - De gemeente Ede komt horecaondernemers tegemoet. De terrashuur van de afgelopen maanden, waarin er door corona geen klanten kwamen, wordt kwijtgescholden. Ook over de hele maand mei wordt geen huur in rekening gebracht. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdag besloten.
'Dit scheelt mij toch al snel een paar honderd euro', zegt Eric Singerling, uitbater van Café Premier. Steun is welkom. 'Ik ben de afgelopen vijf à zes weken helemaal dicht geweest en heb dus ook geen omzet gedraaid.'

Terras klaarzetten voor 1 juni

Inmiddels maken Singerling en zijn team zich op voor 1 juni, de dag waarop horeca-ondernemers in heel het land de deuren weer mogen openen. Vandaag worden de tafels en stoelen op het terras in een coronaproof opstelling gezet.
Het terras van Café Premier in Ede ziet er leeg en verlaten uit.
De gemeente Ede komt horecaondernemers tegemoet. De terrashuur van de afgelopen maanden, waarin er door corona geen klanten kwamen, wordt kwijtgescholden. Ook over de hele maand mei wordt geen huur in rekening gebracht. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdag besloten. © Omroep gelderland
'Volgens de richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland', vertelt Singerling. Het valt hem mee hoeveel tafeltjes hij nog op zijn terras mag neerzetten. 'Zometeen komt iemand van de gemeente kijken of het goed is, zo', legt hij uit. 

Terrassen groter in corona-tijd?

Omdat de tafeltjes verder uit elkaar moeten staan dan voor het coronatijdperk, vroeg GemeenteBelangen het Edese bestuur vorige week de terrassen te vergroten. Of dat gebeurt, is nog niet duidelijk. Daar wordt later een besluit over genomen, verklaart wethouder Hester Veltman (VVD). Wel benadrukt ze dat de gemeente ook vanaf 1 juni coulant wil zijn naar horeca-ondernemers. 

Zie ook: