Instellingen

'Postbode' fopt cocaïnehandelaar (29) in Doetinchem

Cocaïne.
Een 29-jarige man uit Doetinchem is dinsdag veroordeeld tot zes maanden cel voor het invoeren van cocaïne. Hij zou bijna 700 gram aan cocaïne thuis hebben laten bezorgen. © ANP (archief
DOETINCHEM - Een 29-jarige man uit Doetinchem is dinsdag veroordeeld tot zes maanden cel voor het invoeren van cocaïne. Hij zou bijna 700 gram aan cocaïne thuis hebben laten bezorgen.
Het pakketje kwam eind vorig jaar al aan op Schiphol en werd daar onderschept door de douane. Op het pakket stond het adres van de Doetinchemmer, maar wel een andere naam.
De politie besloot de cocaïne uit het pakketje te halen en te vervangen door een vergelijkbare substantie. Toen een undercoveragent - verkleed als postbezorger - het pakket op 8 januari bezorgde, nam de man uit Doetinchem het aan en zei hij dat zijn naam op pakket stond.

Ongeloofwaardige verklaring

De man stelde voor de rechter niet te hebben geweten van de inhoud en het weggegooid te hebben toen hij zag dat er een andere naam op stond. De rechtbank vindt dat echter ongeloofwaardig en gaat met de straf mee met de eis van de officier van justitie. 
Daarbij wijst de rechter erop dat de eventuele verkoop van de cocaïne zeer lucratief zou zijn geweest.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!