Nieuws

Honderd agenten op de been bij grote politieactie tegen hennephandel

Politie doorzoekt een loods in Velddriel.
De politie houdt dinsdagochtend een grote politieactie tegen hennephandel in de Bommelerwaard. Er zijn zo'n honderd agenten op de been. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
KERKDRIEL - De politie houdt dinsdagochtend een grote politieactie tegen hennephandel in de Bommelerwaard. Er zijn zo'n honderd agenten op de been.
De agenten doen op negen plekken doorzoekingen, laat een woordvoerder weten. Daarbij gaat het om vijf loodsen en drie woningen in de gemeente Maasdriel. Ook een woning in Den Bosch wordt doorzocht.
Het gaat volgens de woordvoerder om een 'fors onderzoek', waar al maanden aan is gewerkt. 'De agenten zoeken naar bewijsmateriaal tegen een groep die zich bezighoudt met hennephandel', zegt zij.
Het is nog niet bekend of de doorzoekingen al wat hebben opgeleverd en of er aanhoudingen zijn verricht. Daar wordt later meer over bekendgemaakt. 'We hebben negen locaties te doorzoeken en dat neemt nog wel een groot deel van de dag in beslag', aldus een woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!