Corona

Gerard (92) kan eindelijk weer golfen: 'Ik was bang dat mijn auto niet zou starten'

Gerard Jarwaarde kan eindelijk weer golfen.
92 jaar is-ie, maar hij stond te trappelen toen hij weer 'de wei' in mocht. Gerard Jarwaarde is het oudste lid van de golfclub in Putten. 'Ik was bang dat mijn auto niet zou starten vanochtend, zoveel zin had ik.' De golfbaan is twee en een halve maand dicht geweest. Dat heeft de club ruim 100.000 euro aan baromzet en cursusgeld gekost. © Omroep Gelderland
PUTTEN - 92 jaar is-ie, maar hij stond te trappelen toen hij weer 'de wei' in mocht. Gerard Jarwaarde is het oudste lid van de golfclub in Putten. 'Ik was bang dat mijn auto niet zou starten vanochtend, zoveel zin had ik.' De golfbaan is twee en een halve maand dicht geweest. Dat heeft de club ruim 100.000 euro aan baromzet en cursusgeld gekost.
Toch maakt manager Martin Watt zich geen grote zorgen. 'Golf is coronaproof. Ik hoop dat mensen die nu niet mogen voetballen of hockeyen bij ons komen bewegen.' De sport past net als tennis prima in de anderhalvemetersamenleving. 
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Gerard (92) kan eindelijk weer golfen: 'Ik was bang dat mijn auto niet zou starten'

Restricties

Toen de regering besloot buitensporten als tennis en golf weer toe te staan, stond de telefoon roodgloeiend bij de golfbaan in Putten. Ook al zijn er behoorlijk wat restricties. 
Maximaal drie mensen mogen in een groepje over de baan en de bar is dicht. Ook zijn de vlaggen bij de holes verwijderd zodat niemand daaraan hoeft te zitten om de bal te pakken. De golfers moeten van tevoren een starttijd reserveren zodat iedere tien minuten een nieuw stel de baan op gaat.
De sporters hoor je deze ochtend niet klagen. Ze zijn alleen maar heel blij dat ze weer kunnen spelen. 'Ik heb veel gewandeld en gefietst, maar dit is een stuk leuker.' Of Jarwaarde na die twee en een halve maand z'n schwung kwijt is? 'Zeker niet, de eerste hole ging heerlijk.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!