Gemeente Doetinchem

Energieke slang zorgt voor paniek in Doetinchem, neppe in Didam

DOETINCHEM - De Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk heeft dit weekend een energieke slang opgepikt nabij het centrum van Doetinchem. Het dier kroop over straat rond, waarna omwonenden besloten om de organisatie te bellen. In Didam zorgde een neppe variant voor opschudding.
'We kregen telefoon vanuit de buurt, of we zo snel mogelijk wilden komen', zo laat Olette van der Werf van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk weten over de vondst die zaterdag werd gedaan. De exacte locatie wil ze niet prijsgeven, wel was het nabij de binnenstad van Doetinchem.
Na aankomst werd de zogenaamde rattenslang gemakkelijk gevangen. 'Maar hij was wel heel actief en opgeladen door het prachtige weer', zegt Van der Werf. Het dier is na de vangst overgebracht naar een reptielenopvang.

Neppe variant

Zondag werd de Dierenambulance weer gealarmeerd voor een rondkruipende slang, ditmaal bij een speeltuin in Didam. 'Dat bleek achteraf een neppe te zijn', aldus Van der Werf.
'De meldster schaamde zich daarvoor, maar dat is echt niet nodig. De slang leek levensecht en risico kun je dan niet nemen, zeker niet in een speeltuin.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!