Nieuws

Tiels cadeau voor zorgpersoneel zit er nog niet in

Eigenlijk zouden alle Tielse zorgmedewerkers dinsdag, op de dag van de verpleging, een geschenk krijgen maar dat gaat voorlopig niet door. De actie Zorg voor Tiel heeft nog niet de gewenste opbrengst opgeleverd. De inzamelingstermijn wordt daarom verlengd tot 1 juni. © Zorg voor Tiel
TIEL - Eigenlijk zouden alle Tielse zorgmedewerkers dinsdag, op de dag van de verpleging, een geschenk krijgen maar dat gaat voorlopig niet door. De actie Zorg voor Tiel heeft nog niet de gewenste opbrengst opgeleverd. De inzamelingstermijn wordt daarom verlengd tot 1 juni.
Op 1 mei begon de actie om alle zorgverleners te bedanken voor hun inzet met vouchers die in de Tielse binnenstad besteed kunnen worden. Zo krijgen de winkeliers en horecabedrijven ook een opsteker, is de gedachte.

Kwart van bedrag

De initiatiefnemers spraken de ambitie uit om in een week tijd 100.000 euro in te zamelen. Daarmee zouden dan zo'n vierduizend zorgmedewerkers een cadeau krijgen. De teller staat deze week inclusief toezeggingen net boven een kwart van dat bedrag: 26.500 euro.
'Een ton had ik ook echt niet verwacht maar ik had wel op iets meer enthousiasme gehoopt', erkent Margriet van Heesch van winkeliersvereniging Hart van Tiel. 'We vinden dat er echt nog wat bij moet. Maar veel bedrijven zitten dicht en we merken dat voor veel initiatieven geld gevraagd wordt. Al met al is het dan nog een prachtig bedrag en de betalingen blijven nog door lopen.'