Nieuws

Dronken hardrijder gepakt na dollemansrit op A1

De Apeldoorner reed te hard en had geen rijbewijs.
Een 21-jarige automobilist uit Apeldoorn maakte het maandagochtend erg bont tijdens een achtervolging op de A1. De man reed te hard, was vermoedelijk onder invloed, gebruikte de vluchtstrook op de snelweg én had geen rijbewijs. © archief Omroep Gelderland
APELDOORN - Een 21-jarige automobilist uit Apeldoorn maakte het maandagochtend erg bont tijdens een achtervolging op de A1. De man reed te hard, was vermoedelijk onder invloed, gebruikte de vluchtstrook op de snelweg én had geen rijbewijs.
De bestuurder liep tegen de lamp toen hij op de A1 twee surveillanten van de Koninklijke Marechaussee inhaalde. De Apeldoorner droeg geen veiligheidsgordel en reageerde niet op een stopteken. In plaats daarvan drukte hij het gaspedaal dieper in en stoof ervandoor met gebruik van de vluchtstrook.
In de achtervolging die ontstond, verleende de politie assistentie. Uiteindelijke lukte het om de hardrijder in de buurt van Dieren te laten stoppen. De man bleek bij controle al meerdere malen aangehouden te zijn voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was daarom ingenomen. Ook had hij een mes in zijn auto.
De automobilist is aangehouden en meegenomen voor verder onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!