Nieuws

Gegijzelde vrouw bevrijd door politie, twee aanhoudingen

De politie heeft zondag een gegijzelde vrouw bevrijd in een woning aan de Donker Curtiusstraat in Zutphen. Er zijn twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de gijzeling. © Politie
ZUTPHEN - De politie heeft zondag een gegijzelde vrouw bevrijd in een woning aan de Donker Curtiusstraat in Zutphen. Er zijn twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de gijzeling.
De politie werd zondag opgeroepen voor een gijzelingssituatie. Ook zou er gesproken zijn over vuurwapens. Eenmaal ter plaatse trof de politie inderdaad een gegijzelde vrouw aan.
Tekst gaat verder na de foto.
De politie heeft zondag een gegijzelde vrouw bevrijd in een woning aan de Donker Curtiusstraat in Zutphen. Er zijn twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de gijzeling. © Luciano de Graaf
Enige tijd later wisten agenten een 24-jarige man uit Rotterdam aan te houden op de Jan Vermeerstraat. Niet veel later werd in het huis aan de Donker Curtiusstraat ook nog een 25-jarige Pool aangehouden.

Vuurwapens gevonden

Na de aanhoudingen werd de vrouw bevrijd. Ze was gewond en werd in een ambulance behandeld. Bij de actie trof de politie ook nog twee vuurwapens aan, die zijn in beslag genomen.
Zondagavond deed er een man open op het adres waar de vrouw werd gegijzeld. De 39-jarige man belde zelf de politie, zegt hij. 'Ik ben zelf het slachtoffer', zonder te bedoelen dat hij zelf ook gegijzeld werd. Meer wilde de man zondagavond niet kwijt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!