Nieuws

Vijf mensen opgepakt na schietincident Didam, jongste is 16 jaar

Bij een woning aan de Kerkstraat in Didam zijn zaterdagavond schoten gelost. Op straat lagen meerdere kogelhulzen. In een woning iets verderop haalden agenten in kogelwerende vesten vier jonge mannen uit een pand en hielden hen aan. Later werd een vijfde persoon in Doetinchem aangehouden. © Jordi Deckert/Eastview Media
DIDAM - Bij een woning aan de Kerkstraat in Didam zijn zaterdagavond schoten gelost. Op straat lagen meerdere kogelhulzen. In een woning iets verderop haalden agenten in kogelwerende vesten vier jonge mannen uit een pand en hielden hen aan. Later werd een vijfde persoon in Doetinchem aangehouden.
Het incident gebeurde ter hoogte van de supermarkt Aldi. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Omstanders wezen de politie richting de plek waar de verdachten zouden zijn. Binnen in een woning troffen agenten toen de vier mannen aan. 
Tekst loopt door onder de video: 
Vijf mensen opgepakt na schietincident Didam, jongste is 16 jaar
Het gaat om jonge verdachten, de jongste is 16 jaar oud en komt uit Beek. Twee anderen van 19 jaar oud komen uit Lobith en Doetinchem, een vierde verdachte is 23 jaar oud en afkomstig uit Zevenaar.
Later in de nacht werd nog een 34-jarige man uit Doetinchem aangehouden. 
De straat werd afgesloten en de politie doet onderzoek. Zowel de Duitse als de Nederlandse politie was met meerdere eenheden aanwezig. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!