Nieuws

Op 19 mei is de dierentuin weer open

Ook na 8 weken zijn de dichte poorten en het lege plein voor Burgers’ Zoo nog steeds een vreemd gezicht, maar dat duurt dus niet lang meer. © RTV Arnhem
ARNHEM - Ook na 8 weken zijn de dichte poorten en het lege plein voor Burgers’ Zoo nog steeds een vreemd gezicht, maar dat duurt dus niet lang meer.
Er is evengoed steeds volop gewerkt deze tijd en op bepaalde afdelingen is het zelfs veel drukker geweest dan normaal. Maar Bas Lukkenaar, PR&Communicatie, is heel blij dat er binnenkort voorzichtig weer publiek mag toestromen. “Er is de afgelopen weken natuurlijk al goed nagedacht over veilige openstelling, en die plannen zijn ook steeds aangepast aan de veranderende richtlijnen van het RIVM.”
Er is hard gewerkt om een modus te vinden voor de horeca in het park, de parkeerplaats en de parkwinkel. In ieder geval gaat er gewerkt worden met tijdslots, om de momenten waarop bezoekers aankomen zoveel mogelijk te kunnen spreiden. Dit geldt ook voor Abonnementhouders. Het online-programma waarin bezoekers straks kunnen aanmelden is nagenoeg klaar, en is vanaf volgende week operationeel. Ook komt er door het park andere bewegwijzering, om door middel van eenrichtingsverkeer op zoveel mogelijk plaatsen de 1,5 meter te kunnen waarborgen en de drukke routes te splitsen.
De afgelopen weken zijn benut om een aantal projecten en onderzoeken uit te voeren, en ook voor groot onderhoud. Op dit moment wordt de bush nog grondig onder handen genomen; hopelijk is alles op tijd klaar voor de openstelling op 19 mei.