Nieuws

Burgers' Zoo en Openluchtmuseum weer open, maar met drastisch minder bezoekers

Deze schildpad en zeekoe houden geen afstand.
Burgers' Zoo laat vanaf dinsdag 19 mei weer bezoekers toe in het dierenpark. Het maximaal aantal bezoekers gaat wel drastisch omlaag. Publiek dient van tevoren online een ticket te kopen en een tijdslot te reserveren. Het naastgelegen Openluchtmuseum gaat op 1 juni weer open. © Burgers' Zoo
ARNHEM - Burgers' Zoo laat vanaf dinsdag 19 mei weer bezoekers toe in het dierenpark. Het maximaal aantal bezoekers gaat wel drastisch omlaag. Publiek dient van tevoren online een ticket te kopen en een tijdslot te reserveren. Het naastgelegen Openluchtmuseum gaat op 1 juni weer open.
Het park is aangepast aan de anderhalvemetermaatschappij, waarin er voldoende afstand moet worden bewaard tussen mensen. Het aantal bezoekers dat de dierentuin in mag, wordt drastisch beperkt. Zo wil Burgers' Zoo drukte in de dierentuin tegen gaan.
Bezoekers kunnen vanaf volgende week online een kaartje kopen en een tijdslot reserveren. Binnen dat tijdslot dienen zij de dierentuin te betreden. Ze moeten dan wel een bevestiging bij zich hebben. Ook voor abonnementhouders geldt dat.
Medewerkers van de dierentuin gaan de anderhalve meter afstand handhaven. Ook is er bewegwijzering aangebracht door het park. 

Hoop op medewerking en begrip

'Voor bezoekers is het misschien even wennen omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Zo zijn sommige paden eenrichtingswegen geworden, zijn extra hygiënemaatregelen genomen en lopen medewerkers rond om uitleg te geven', schrijft het park. 
'Het reguleren van het aantal bezoekers dat het park mag betreden, vraagt ook van van de bezoeker enig aanpassingsvermogen. Wij hopen daarom op medewerking en begrip.'

Openluchtmuseum volgt twee weken later

Het naastgelegen Openluchtmuseum opent op maandag 1 juni de deuren weer. 'We kijken er enorm naar uit en kunnen niet wachten om onze bezoekers weer in het museum te mogen begroeten', schrijft het museum op sociale media.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!