Nieuws

Zware politiemacht valt drugslab binnen, drie aanhoudingen

Leden van de DSI, met een verdachte op de achtergrond.
Zwaarbewapende agenten van meerdere arrestatieteams hebben vrijdagmiddag drie personen aangehouden na een inval in een drugslab. Dat gebeurde in een loods aan de Zomerweg in Drempt. © Persbureau Heitink
DREMPT - Zwaarbewapende agenten van meerdere arrestatieteams hebben vrijdagmiddag drie personen aangehouden na een inval in een drugslab. Dat gebeurde in een loods aan de Zomerweg in Drempt.
De leden van de Dienst Speciale Interventies, een zwaar arrestatieteam van de politie, gingen rond 16.30 uur het gebouw binnen. Ze kwamen met drie geblinddoekte verdachten naar buiten. Ze waren gehuld in witte en oranje pakken van de politie toen ze geboeid werden afgevoerd.
Het verhaal gaat verder onder de video
Zwaarbewapend arrestatieteam in Drempt

Knallen, honden en een drone

In het pand is een werkend drugslab gevonden. Bij de inval werd gebruik gemaakt van honden, zware wapens en een drone. Buurtbewoners hebben meerdere knallen gehoord. Het is nog onduidelijk of het hier gaat om schoten of, zogenoemde flashbangs van de arrestatieteams. 
De Landelijke Faciliteit Ontmanteling van de politie doet onderzoek. De brandweer meet of er sprake is van gevaarlijke stoffen die vrijkomen.
Een verdachte in een wit pak wordt geboeid.
Zwaarbewapende agenten van meerdere arrestatieteams hebben vrijdagmiddag drie personen aangehouden na een inval in een drugslab. Dat gebeurde in een loods aan de Zomerweg in Drempt. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!