Nieuws

'Granulietstort moet stoppen', gemeente West Maas en Waal stapt naar rechter

De granulietstort bij Dreumel.
De gemeente West Maas en Waal stapt naar de rechter om het besluit van de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de stort van granuliet bij Dreumel aan te vechten. De gemeente wil dat de stort gestopt wordt, maar de minister heeft onlangs laten weten geen aanleiding te zien om dat tegen te gaan. © Omroep Gelderland
DREUMEL - De gemeente West Maas en Waal stapt naar de rechter om het besluit van de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de stort van granuliet bij Dreumel aan te vechten. De gemeente wil dat de stort gestopt wordt, maar de minister heeft onlangs laten weten geen aanleiding te zien om dat tegen te gaan.
De gemeente maakt zich zorgen over de stort van dit afvalproduct van graniet. Volgens de gemeente zijn er mogelijke negatieve effecten op mens en dier als gevolg van de stort in de zandwinlocatie Over de Maas.

Regels overtreden?

De gemeente sluit niet uit dat er regels zijn overtreden bij de besluitvorming om te gaan storten. Granuliet wordt gebruikt om de zandwinplas weer te verondiepen.
Mogelijk is daarbij ten onrecht gesteld dat granuliet gelijk staat aan het storten van grond. Daarom stapt de gemeente nu naar de rechter.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.