Nieuws

KIJK TERUG | Kort geding van De Graafschap tegen KNVB

De Graafschap in kort geding tegenover KNVB.
Voetbalclub De Graafschap staat vanaf 10 uur in een kort geding tegenover de KNVB. De rechter in Utrecht mag bepalen of de voetbalbond terecht heeft besloten af te zien van promotie en degradatie, nu de voetbalcompetities vanwege het coronavirus voortijdig zijn beëindigd. © ANP
DOETINCHEM - Voetbalclub De Graafschap staat vanaf 10 uur in een kort geding tegenover de KNVB. De rechter in Utrecht mag bepalen of de voetbalbond terecht heeft besloten af te zien van promotie en degradatie, nu de voetbalcompetities vanwege het coronavirus voortijdig zijn beëindigd.
Kijk hieronder het kort geding terug.
Ook Cambuur staat vandaag, in hetzelfde kort geding, tegenover de voetbalbond. Beide clubs stonden eerste en tweede in de Keuken Kampioen Divisie, plaatsen die na beëindiging van het voltallige seizoen recht op promotie naar de eredivisie hadden gegeven.
Cambuur en De Graafschap eisen allereerst de vernietiging van het huidige besluit om geen promotie en degradatie toe te passen in de afgebroken competitie. De twee clubs roepen de KNVB ook op versneld een buitengewone ledenvergadering uit te schrijven. Alle profclubs zouden tijdens die bijeenkomst de vraag mogen beantwoorden of de eredivisie volgend seizoen uit 20 ploegen moet bestaan.
De zitting bij de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht is niet voor publiek toegankelijk. De rechter zal uiterlijk binnen twee weken uitspraak doen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!