Nieuws

Huishoudelijke hulp kan snel worden hervat

Huishoudelijke hulp kan snel worden hervat.
Inwoners van de gemeente Montferland, die tijdens de coronacrisis de huishoudelijke hulp tijdelijk stop zetten, kunnen rekenen op een snelle hervatting zonder dat ze opnieuw allerlei procedures moeten doorlopen. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering. © ANP
DIDAM - Inwoners van de gemeente Montferland, die tijdens de coronacrisis de huishoudelijke hulp tijdelijk stop zetten, kunnen rekenen op een snelle hervatting zonder dat ze opnieuw allerlei procedures moeten doorlopen. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering.
Wethouder Sinderdinck kwam vorige week onder vuur te liggen omdat de gemeente de indicatie voor huishoudelijke hulp wilde intrekken bij inwoners die tijdens de coronacrisis geen huishoudelijke hulp meer willen ontvangen. Dit leidde zelfs tot Kamervragen aan minister Hugo de Jonge.
De wethouder nuanceerde dit al snel en gaf aan dat bij een nieuwe aanvraag niet de hele procedure opnieuw doorlopen hoeft te worden. 'Bij wijze van spreken kan dit met een druk op de knop worden herstelt', gaf de wethouder donderdagavond als toezegging aan de raad. 

Vertrouwen in wethouder is weg

Voor de oppositiepartijen PvdA, Lijst Groot Montferland en Rob Mos is de toezegging van Sinderdinck niet afdoende. Ze zijn het vertrouwen in de wethouder kwijt en kondigden donderdagavond een motie van wantrouwen aan.
De partijen willen graag een mail zien waarin staat op welke wijze dit is gecommuniceerd naar inwoners. Tot die tijd wordt de motie aangehouden en wacht de oppositie op meer antwoorden van de wethouder.