Nieuws

'Terrassen Ede moeten groter worden en langer open blijven'

Leeg Museumplein in Ede.
De terrassen in Ede moeten groter worden en langer open zijn. Dat wil GemeenteBelangen Ede. De partij vraagt het gemeentebestuur ruimte te maken voor horeca-ondernemers in de anderhalvemetersamenleving. © Omroep Gelderland.
EDE - De terrassen in Ede moeten groter worden en langer open zijn. Dat wil GemeenteBelangen Ede. De partij vraagt het gemeentebestuur ruimte te maken voor horeca-ondernemers in de anderhalvemetersamenleving.
Woensdagavond kondigde premier Rutte aan dat de horecazaken vanaf 1 juni weer open mogen, op voorwaarde dat ze zich houden aan de 1,5 meter afstand. 

'Terrassen tot 01.00 uur open'

'Dit vergt zowel voor de ondernemer als voor de gemeente flexibiliteit', stelt GemeenteBelangen. De partij vraagt de gemeente om de terrassen groter te maken en ze op vrijdagen en zaterdagen langer open te houden, tot 01.00 uur in plaats van middernacht. Het gaat om de terrassen buiten het Museumplein om. Daar zijn de terrassen namelijk al tot 02.00 uur geopend. 

Terrasbelastingen

Ook vraagt de partij of de gemeente of de terrasbelasting, officieel de terras legeskosten genoemd, voor dit jaar kwijtgescholden kan worden. En als horeca-ondernemers op de pleinen een uitgifteloket willen starten, is het college daar dan positief over? 
GemeenteBelangen wil graag voor 1 juni antwoorden ontvangen van het gemeentebestuur.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.