Nieuws

Arnhems landgoed is overlast van joggers en honden zat

Insula Dei in Arnhem.
De beheerder van landgoed Rennen Enk in Arnhem is klaar met de overlast die bezoekers veroorzaken. Sinds de corona-uitbraak is het veel drukker op het landgoed waarop het woonzorgcentrum van Insula Dei zich bevindt. Het park is opengesteld voor wandelaars. Joggers houden onvoldoende afstand van de vaak oude en dus kwetsbare bewoners op het landgoed. En doordat steeds meer mensen er hun hond uitlaten is ook de overlast van hondenpoep toegenomen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De beheerder van landgoed Rennen Enk in Arnhem is klaar met de overlast die bezoekers veroorzaken. Sinds de corona-uitbraak is het veel drukker op het landgoed waarop het woonzorgcentrum van Insula Dei zich bevindt. Het park is opengesteld voor wandelaars. Joggers houden onvoldoende afstand van de vaak oude en dus kwetsbare bewoners op het landgoed. En doordat steeds meer mensen er hun hond uitlaten is ook de overlast van hondenpoep toegenomen.
Vanwege de groei van het aantal bezoekers aan het park sluit de directie van het landgoed de poorten voor joggers, fietsers, scooters en honden. Sinds een paar weken hangen op diverse plekken op het landgoed gele borden waarop de nieuwe regels kenbaar worden gemaakt.
Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder.
Arnhems landgoed is overlast van joggers en honden zat

'Bent u een politieagent dan?'

Probleem is dat vrijwel niemand er wat op uit doet. 'En mensen aanspreken op de nieuwe regels heeft geen zin', zegt beheerder Jozé Janssen van landgoed Rennen Enk. 'Mensen halen de schouders op of, zoals een jogger vanmorgen tegen mij zei: Maar hoezo, bent u een politieagent dan?'

Strengere maatregelen

Politieagent is nou juist niet wat we willen zijn, zegt Janssen. Ook het park afsluiten voor wandelaars willen we niet, want we vinden het belangrijk dat ook wandelaars van ons park kunnen genieten. De directie overweegt nu om een handhaver aan te stellen die er op toe gaat zien dat bezoekers de regels naleven, maar hoopt eigenlijk ook dat het zover niet hoeft te komen. 
De nieuwe regels worden massaal genegeerd. (Foto: Omroep Gelderland)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!