Nieuws

Van raadszaal naar trouwzaal: ambtenaar vraagt wethouder ten huwelijk

Foto ter illustratie: Pixabay.
De gemeente Ede maakte woensdag bekend dat wethouder Willemien Vreugdenhil weggaat vanwege onder meer een relatie met een ambtenaar. Vandaag maakt de wethouder zelf bekend dat ze ten huwelijk is gevraagd.
EDE - De gemeente Ede maakte woensdag bekend dat wethouder Willemien Vreugdenhil weggaat vanwege onder meer een relatie met een ambtenaar. Vandaag maakt de wethouder zelf bekend dat ze ten huwelijk is gevraagd.
'Ik heb “Ja” gezegd. Tijd om te gaan leven met mijn liefste, mijn man', meldt de Edese wethouder op Twitter. 
5 mei is ze ten huwelijk gevraagd in het bijzijn van haar ouders die toestemming hadden gegeven, vertelt ze aan Omroep Gelderland. 'Dat is bij ons een traditie.' De ring had ze al gezien, maar haar aanstaande had ook nog een gedicht als verrassing. 

September

De bruiloft staat begin september gepland. 'We kijken nog of het vanwege corona verplaatst moet worden of aangepast door kan gaan.'
Vreugdenhil (CDA) heeft sinds oktober een relatie met een strategisch ambtenaar van de gemeente Ede. De relatie was toegestaan, maar Vreugdenhil vond het lastig in verband met haar taken als wethouder. Daarnaast is het nu extra druk thuis. Vanwege de coronacrisis kwamen haar vier kinderen plots thuis te zitten. 

Sinds 2014 wethouder

In gesprek met Omroep Gelderland benadrukt Vreugdenhil dat ze sowieso dit jaar al van plan was te stoppen als wethouder. Dat is nu een paar maanden naar voren gehaald. 
Vreugdenhil was sinds 2014 wethouder. In de jaren ervoor was ze namens het CDA raadslid in Ede. Ze had onder meer de onderwerpen economie, levendig centrum, het buitengebied en welzijn en wijkaanpak in haar portefeuille. 

Wachtgeld

De CDA-wethouder vertrekt per 1 juni. Wie haar gaat opvolgen, is nog niet bekend. 
Als oud-wethouder kan Vreugdenhil straks wachtgeld ontvangen. 'Ik heb nu geen acuut nieuwe inkomsten vanaf juni, dus dat accepteer ik totdat ik een nieuwe baan heb.' 
Zie ook: 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.