Nieuws

Wageningen: hoe krijgen we meer kinderen aan groente en fruit?

Op drie kinderdagverblijven in Wageningen wordt onderzoek gedaan naar het eetgedrag van kinderen. Doel van het onderzoek is: een manier vinden om de groente- en fruitconsumptie van jonge kinderen te vergroten. © Pixabay.
WAGENINGEN - Op drie kinderdagverblijven in Wageningen wordt onderzoek gedaan naar het eetgedrag van kinderen. Doel van het onderzoek is: een manier vinden om de groente- en fruitconsumptie van jonge kinderen te vergroten.
In dit onderzoek slaan de gemeente Wageningen, Wageningen Food & Biobased Research en Wageningse kinderdagverblijven de handen ineen.

Deze kinderdagverblijven doen mee

Kinderopvang Wageningen, Kinderdagverblijf Klavertje 4 en Kinderdagverblijf de Dijkgraaf doen mee aan het voedingsonderzoek. In aangepaste vorm welliswaar, vanwege de corona-uitbraak. 
Aan het einde van het onderzoek worden de resultaten gedeeld met alle Wageningse kinderdagverblijven. 'Zodat er praktische handvatten voor hen beschikbaar komen', meldt de gemeente in een persbericht.

'Jong geleerd, oud gedaan'

'Ook voor eetgewoonten geldt ‘jong geleerd is oud gedaan', stelt wethouder Lara de Brito die enthousiast is over het project. 'Het kinderdagverblijf is een ideale plek om jonge kinderen te stimuleren om groente en fruit te eten. Op de opvang doen kinderen spelenderwijs allerlei nieuwe ontdekkingen, zo ook het eten van groente en fruit.'