Nieuws

We drinken meer alcohol, roken meer en bewegen minder

De coronacrisis is niet goed voor onze gezondheid. We zijn meer gaan roken, meer gaan drinken en minder gaan bewegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. © ANP
WARNSVELD - De coronacrisis is niet goed voor onze gezondheid. We zijn meer gaan roken, meer gaan drinken en minder gaan bewegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de GGD Noord- en Oost-Gelderland.
Uit de peiling van de GGD blijkt dat 42 procent van de ondervraagden zegt nu minder te bewegen dan voor de corona-uitbraak, daarnaast slaapt 24 procent minder goed en eet 17 procent minder gezond. Ook zijn we meer alcohol gaan drinken (11 procent) en meer gaan roken (7 procent).
En we hebben ook nog wel even geduld nodig voordat we weer gezonder kunnen gaan leven. Sportscholen mogen pas weer vanaf 1 september open. Wel mogen we vanaf 11 mei weer buiten sporten op 1,5 meter van elkaar.

Het leven krijgt een 7

Ondanks onze slechtere levensgewoontes, blijkt uit het onderzoek dat Gelderlanders wel proberen om positief te blijven. 85 procent probeert zo normaal mogelijk door te gaan met het leven. Zij geven het leven op dit moment ook nog een ruime 7. Een van de deelnemers zegt daarover: 'Ik ben zelf nog gezond en de zon schijnt. Ik maak er gewoon het beste van.'
In totaal hebben zo'n 6000 inwoners van onze provincie meegedaan aan dit onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!