Nieuws

Audi crasht met hoge snelheid, verdachten nemen de benen

Een Audi is woensdagavond vol op de vangrails van de A1 bij Terschuur geklapt. De inzittenden gingen er vervolgens vandoor. Volgens de politie reed de wagen met hoge snelheden over de snelweg. © Luke Beens/Persbureau Heitink
TERSCHUUR - Een Audi is woensdagavond vol op de vangrails van de A1 bij Terschuur geklapt. De inzittenden gingen er vervolgens vandoor. Volgens de politie reed de wagen met hoge snelheden over de snelweg.
De wagen knalde rond 20.40 uur op de vangrails. Een voorlichter van de politie zegt dat twee mensen zijn aangehouden. Bij het onderzoek naar hen werden ook honden ingezet.

Arrestantenbusje

De verdachten zijn bij of rond de Westerveldseweg in Terschuur aangehouden, meldt een videocorrespondent. Dat is vlak bij de snelweg. Ze zijn in de ambulance nagekeken op eventuele verwondingen.
De politie laat volgens de correspondent voor één van de arrestanten een busje komen, omdat die niet wil stoppen met hoesten. Naar een eventuele derde persoon zou nog worden gezocht, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. 'Verkeersgevaarlijk rijgedrag door inzittenden grijze Audi A3 op A1 vanaf Apeldoorn in de richting Terschuur', schrijft de politie op Twitter. Mensen die meer gezien hebben, wordt verzocht zich te melden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!