Nieuws

De Ziel van Tiel zit al 15 jaar in het vak: jubileum voor Frans Duijts

Zanger Frans Duijts zit vandaag officieel vijftien jaar in 'het vak'. Op 6 mei 2005 begon hij met zijn Frans Duijts Entertainment. In de jaren die volgden scoorde Frans vele hits, organiseerde hij zijn eigen festival, deed mee aan talrijke tv-shows en presenteerde zelf ook diverse radio- en televisieprogramma's, waaronder bij Omroep Gelderland. © Frans Duijts (privéarchief
TIEL - Zanger Frans Duijts zit vandaag officieel vijftien jaar in 'het vak'. Op 6 mei 2005 begon hij met zijn Frans Duijts Entertainment. In de jaren die volgden scoorde Frans vele hits, organiseerde hij zijn eigen festival, deed mee aan talrijke tv-shows en presenteerde zelf ook diverse radio- en televisieprogramma's, waaronder bij Omroep Gelderland.
Frans begon op zijn dertiende met een drive-in show. Later ging hij met artiesten mee als geluidsman. 'Ik moest de microfoon testen en dan gaf ik een mooi showtje weg, meestal met nummers van André Hazes', aldus Frans.
Dat deed hij zo goed, dat op zeker moment de vraag kwam of hij een optreden als Hazes-imitator kon verzorgen tijdens een feest. In 2005 besloot Frans de zaak grondig aan te pakken en begon hij Frans Duijts Entertainment. Het lied 'Jij denkt maar dat je alles mag van mij' werd al gauw een grote hit en staat inmiddels op meer dan 10 miljoen views op YouTube.
Sinds die tijd is Frans een veelgevraagd artiest met een volle agenda. Toch besloot hij in 2011 een eigen festival te organiseren: het Waalkadefeest. In 2011 en 2012 ontstonden zo succesvolle feesten, maar daar bleef het bij. 
In aanloop naar het Waalkadefeest maakte Omroep Gelderland de documentaire De Ziel van Tiel: 
Naast zanger laat Frans zich ook steeds vaker zien als presentator van radio- en televisieprogramma's. Bij Radio Gelderland verving hij al eens Jan de Hoop en presenteerde hij De Gelderse Top 100. Op TV Gelderland zagen we de Tielenaar onder meer in 'Maatjes gezocht'. 
Frans vormt sinds enige tijd ook Echte Vrienden met Django Wagner en Peter Beense, heeft zijn huis volhangen met awards en onder meer een platina plaat. Hij maakte inmiddels zes albums en in dit jubileumjaar zal de volgende verschijnen.   
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!