Nieuws

Annemiek van Vleuten ziet uit naar de kasseien

Annemiek van Vleuten geldt al jaren als een voorvechtster van het vrouwenwielrennen. Ze zag graag van alle klassiekers voor mannen ook een variant voor de vrouwen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten geldt al jaren als een voorvechtster van het vrouwenwielrennen. Ze zag graag van alle klassiekers voor mannen ook een variant voor de vrouwen.
En nu gaat één van haar laatste wensen in vervulling, want op de nieuwe kalender vanaf augustus staat ook voor het eerst Parijs-Roubaix voor vrouwen. De klassieker over de kasseien in Noord-Frankrijk staat gepland op 25 oktober.  'Er is eindelijk een plan. Mooie koersen om naar uit te kijken en eindelijk Parijs-Roubaix voor vrouwen op de kalender', twittert de 37-jarige wereldkampioen uit Wageningen enthousiast.
Andere ijkpunten voor Van Vleuten zijn de Giro Rosa en het WK in september en Luik-Bastenaken-Luik op 4 oktober. Die wedstrijden won ze afgelopen seizoen allemaal.Van Vleuten bij haar zege in Luik vorig jaar
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!