Nieuws

Warm gebaar voor gedupeerd dierenasiel, duizenden euro's opgehaald

Bas Kaptein uit Arnhem is een crowdfundingsactie begonnen voor het dierenasiel in Velp, dat afgelopen weekend door inbraak is getroffen. Hij heeft na twee dagen al meer dan 2000 euro opgehaald. © Dierentehuis Arnhem en omstreken
VELP - Bas Kaptein uit Arnhem is een crowdfundingsactie begonnen voor het dierenasiel in Velp, dat afgelopen weekend door inbraak is getroffen. Hij heeft na twee dagen al meer dan 2000 euro opgehaald.
Bij de bewuste inbraak aan de Larensteinselaan zijn contant geld en twee kluizen meegenomen. 'Ik vond het een vrij laffe daad', vertelt Kaptein. 'Het dierentehuis heeft het al moeilijk.' Dus ging hij over tot actie. 
Kaptein wil uiteindelijk 5000 euro ophalen. 'Dan zijn ze voorlopig even uit de penarie.' Hoeveel geld er bij de inbraak is buitgemaakt weet hij overigens niet. 'Maar ook al zijn het maar een paar tientjes, dan nog verdient dit dierenasiel een steuntje in de rug. Dit asiel krijgt geen overheidssteun, maar moet het puur hebben van donateurs en giften.'
De actie is online te steunen. Mensen kunnen via Ideal geld overmaken. Dat komt dat eerst op de rekening van Kaptein terecht, hij maakt het over naar het dierenasiel. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!