Nieuws

Grote politieactie leidt tot aanhouding van jongen in legerkleding

Bij een grote politieactie op het Wekeromse Zand is maandag een jongen in legerkleding aangehouden. De politie had groot ingezet, omdat er verontrustende signalen binnen waren gekomen over een man in militaire kleding met een vuurwapen. © AS Media
LUNTEREN - Bij een grote politieactie op het Wekeromse Zand is maandag een jongen in legerkleding aangehouden. De politie had groot ingezet, omdat er verontrustende signalen binnen waren gekomen over een man in militaire kleding met een vuurwapen.
Na een zoekactie van 45 minuten werd een persoon aangehouden. Het bleek te gaan om een minderjarige jongen die in het bos aan het spelen was met legerachtige kleding aan. Hij had 'iets in zijn hand dat op een vuurwapen leek', meldt een woordvoerder van de politie.
Een klein uur later werd een tweede verdachte op de parkeerplaats staande gehouden, meldt een videocorrespondent. Dat kan de politie overigens nog niet bevestigen. Bij de zoekactie op het Wekeromse Zand werd onder meer een politiehelikopter ingezet.
De politie doet verder onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!