Nieuws

Vrouw (59) die vriend vermoordde met hamer moet 12 jaar de cel in

DOORNENBURG - De 59-jarige vrouw uit Doornenburg die haar partner met een hamer heeft vermoord, moet 12 jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Arnhem maandag bepaald.
Het 58-jarige slachtoffer werd in januari vorig jaar dood gevonden in hun appartement in Doornenburg. Zijn vriendin werd al snel opgepakt in de buurt van de woning aan de Blauwe Hoek. De vrouw bekende haar partner met een hamer te hebben omgebracht.
De vrouw leefde volgens de rechtbank al ruim anderhalf jaar in angst voor haar vriend. Toch trok ze in de herfst van 2018 bij hem in.
Volgens het OM hadden de twee een relatie 'die werd gekenmerkt door aantrekken en afstoten'. Nadat de man bij de verdachte was ingetrokken, liet de vrouw haar familie en vrienden weten dat hij zich agressief gedroeg en haar en haar familie bedreigde.

Ruzie

Op de avond van de moord meldden de buren bij de politie dat de twee ruzie hadden. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, zei de verdachte dat ze van plan was te verhuizen, maar dat ze die avond toch bij haar partner wilde blijven.
Toen de man sliep, bedacht de vrouw dat hij haar nooit zou laten gaan. Daarop pakte ze een hamer en sloeg hem meerdere keren op zijn hoofd. De man overleed aan zijn verwondingen.

Verminderd toerekingsvatbaar

Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat de vrouw een persoonlijkheidsstoornis heeft. De rechtbank vindt haar verminderd toerekeningsvatbaar.
De kans dat de vrouw nog een keer in dezelfde situatie terechtkomt, is volgens de rechtbank klein. Ook heeft ze eerder gezondere relaties gehad en kende de moord een lange aanloop. De vrouw hoeft daarom niet aan haar stoornis behandeld te worden.
Het OM had 14 jaar cel geëist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!