Nieuws

Stations in Arnhem en Culemborg als eerste 'coronaproof'

ARNHEM - Treinreizigers van en naar Arnhem Centraal en Culemborg merken vanaf vandaag coronamaatregelen van de Nederlandse Spoorwegen. Deze stations zijn door de NS uitgekozen om effecten ervan voor de anderhalvemetersamenleving te meten.
NS plaatst afstandslijnen bij trappen, roltrappen en bij de kaartverkoopautomaten. Verder worden de maatregelen geregeld omgeroepen. Op de roltrappen moeten reizigers vier treden afstand tot elkaar bewaren en op de perrons vijf tegels. In de liften mogen maximaal twee reizigers tegelijk.
Borden wijzen op de anderhalvemeterregel en dat reizigers op de stations en de perrons zoveel mogelijk rechts moeten houden.

Extra schoonmaak

Verder worden de stations extra schoongemaakt met desinfecterende middelen. Het gaat dan om deurklinken, drukknoppen en andere plekken die mensen aanraken.
Arnhem Centraal en Culemborg zijn de eerste stations in Gelderland waar reizigers de nieuwe regels merken. Ook de stations Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Gouda en Groningen Noord worden onder handen genomen. Na een evaluatie en mogelijke aanpassingen gaan ze voor heel het land in, maar ook bij busstations.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!