Nieuws

Vrouw (82) is al haar gouden sieraden kwijt na ramadan-babbeltruc

Een 82-jarige vrouw uit Nijmegen is zaterdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Daarbij is ze beroofd van al haar gouden sieraden, meldt de politie. © ANP
NIJMEGEN - Een 82-jarige vrouw uit Nijmegen is zaterdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Daarbij is ze beroofd van al haar gouden sieraden, meldt de politie.
De babbeltruc vond plaats bij een flat aan de Aubadestraat in Nijmegen. Een man en een vrouw belden bij het slachtoffer aan met een schaal vol 'Turkse lekkernijen'. Ze zeiden dat ze wat lekkers aan wilden bieden vanwege de islamitische vastenmaand ramadan en liepen de woning binnen.

Kwartier binnen

In de keuken werd het slachtoffer aan de praat gehouden door de vrouw, terwijl de man door de woning liep. Toen het slachtoffer daar wat van zei, werd ze volgens de politie weer afgeleid en verloor ze hem uit het oog.
De man kwam even later terug en spoorde zijn handlanger aan om te gaan, omdat ze 'langs nog meer adressen moesten'. Het duo was ongeveer een kwartier binnen.
De vrouw merkte zondagochtend pas dat al haar gouden sieraden weg waren. Het gaat volgens de politie om sieraden waar ze 'enorm aan gehecht was en die een emotionele waarde voor haar hadden'.

'Opvallend knap'

De politie zoekt nu naar getuigen en heeft een signalement van de daders verspreid. Hun leeftijd wordt door het slachtoffer geschat op eind 20 en ze hebben allebei een getinte huidskleur en 'een opvallend knap uiterlijk'.
De vrouw heeft kort, donker haar en droeg een wit shirtje. De man is lang en slank en was volledig in het wit gekleed.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!