Nieuws

Corona eist nog eens 6 Gelderse levens, 5 nieuwe patiënten opgenomen

Het aantal coronadoden in onze provincie is zondag met 6 opgelopen. In totaal zijn nu zeker 592 mensen overleden aan het virus, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. © Omroep Gelderland
Het aantal coronadoden in onze provincie is zondag met 6 opgelopen. In totaal zijn nu zeker 592 mensen overleden aan het virus, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.
In Gelderland kwamen er bovendien 5 nieuwe ziekenhuisopnames bij, wat het totaal op 1.326 brengt. Bij 5.257 inwoners is het virus nu vastgesteld, 62 meer dan vrijdag.
Kijk op de kaart naar de coronacijfers in jouw gemeente:

Cijfers veel hoger

De cijfers van het aantal doden, ziekenhuisopnames en coronabesmettingen liggen in werkelijkheid hoger. Niet iedereen wordt getest op het coronavirus en niet van alle overlijdensgevallen is al meteen duidelijk wat de oorzaak is. 

Landelijke cijfers

In heel Nederland zijn nu zeker 5.056 mensen aan het coronavirus overleden, 69 meer dan een dag eerder werd gemeld. Er zijn nog eens 44 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. 10.995 mensen met het virus zijn nu in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.
Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in ons land is nu 40.571, 335 meer dan een dag eerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!