Nieuws

Politie onderschept groep 'straatracers' bij Harderwijk

De politie heeft zaterdagavond een groep 'straatracers' van de weg gehaald bij Harderwijk. Vier hardrijders gingen flink over de schreef, een van hen reed zelfs 100 kilometer per uur te hard. Alle vier konden ze hun rijbewijs inleveren. © Politie/Facebook
HARDERWIJK - De politie heeft zaterdagavond een groep 'straatracers' van de weg gehaald bij Harderwijk. Vier hardrijders gingen flink over de schreef, een van hen reed zelfs 100 kilometer per uur te hard. Alle vier konden ze hun rijbewijs inleveren.
Een grote groep sportieve auto's reed 'roekeloos en asociaal' vanuit Amersfoort richting Harderwijk, schrijft de politie. De bestuurders reden tot wel 180 kilometer per uur, op een weg waar 80 de maximumsnelheid was. In Harderwijk brachten agenten enkele auto's tot stoppen. Vier bestuurders reden meer dan 50 kilometer per uur te hard en konden hun rijbewijs inleveren.

Kinderen op achterbank

De politie nam niet alleen rijbewijzen in. In een van de hard rijdende voertuigen zaten een kind van 1 jaar en een kind van 6 jaar. Daarvan is een 'zorgmelding' gedaan, aldus de politie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!