Nieuws

Gelderse dorpshuizen krijgen nu toch financiële steun van provincie

Dorpshuizen kunnen nu toch gebruik maken van geld van de overheid om de coronacrisis door te komen. De provincie Gelderland heeft het pakket aan noodhulp richting de gemeenten verdubbeld en verruimd. Hierdoor kunnen dorpshuizen nu bij hun eigen gemeente aankloppen voor steun. © Omroep Gelderland
GIESBEEK - Dorpshuizen kunnen nu toch gebruik maken van geld van de overheid om de coronacrisis door te komen. De provincie Gelderland heeft het pakket aan noodhulp richting de gemeenten verdubbeld en verruimd. Hierdoor kunnen dorpshuizen nu bij hun eigen gemeente aankloppen voor steun.
Dorpshuizen luidden vorige maand de noodklok. Door de crisis zijn de ontmoetingsruimtes gesloten. Inkomsten zoals het verhuren van zalen of het verkopen van koffie, zijn er niet. En dat terwijl er wel rekeningen binnen komen die moeten worden betaald voor onder andere de huur van het pand en elektra.
Een deel van de dorpshuizen heeft ook personeel in dienst. De dorpshuizen kunnen geen gebruik maken van de landelijke Covid-19 maatregelen en daarom deden ze een beroep op de provincie.

'Eindelijk mogelijkheden'

De Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen is blij dat er na een flinke lobby nu eindelijk mogelijkheden zijn. Naast deze acute hulp kijkt de provincie ook of er na de crisis nog meer geld nodig is om de ontmoetingscentra te helpen. 
Bekijk hier de eerdere reportage over problemen van de dorpshuizen:
Ook dorpshuizen in zwaar weer door coronacrisis
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!