Nieuws

Omstanders en agent springen water in om automobilist te redden

Omstanders en hulpdiensten hebben zaterdagmorgen een automobilist uit het water gehaald naast de snelweg A2 bij Culemborg. Een agent die snel bij het ongeval aanwezig was, twijfelde net als enkele omstanders geen moment en sprong het water in. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
CULEMBORG - Omstanders en hulpdiensten hebben zaterdagmorgen een automobilist uit het water gehaald naast de snelweg A2 bij Culemborg. Een agent die snel bij het ongeval aanwezig was, twijfelde net als enkele omstanders geen moment en sprong het water in.
Samen met toegesneld brandweerpersoneel is de automobilist uit het voertuig gehaald. De inzittende is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend.
Het ongeval gebeurde rond 07.45 uur in de richting van Den Bosch. Vlak voor de afslag Culemborg raakte de automobilist van de weg en belandde de auto op de kop in het water.
Een gespecialiseerd duikteam van de brandweer verleende de hulpdiensten assistentie. Een traumahelikopter landde iets verderop.
Bekijk hier de beelden. De tekst gaat eronder verder:
Agent springt water in om automobilist te redden na ongeval op A2 bij Culemborg

Rijstroken dicht

Het overige verkeer ondervond weinig hinder van het ongeval.
Twee rijstroken van de vijf rijstroken waren enige tijd dicht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!