Nieuws

Adrie Bogers weg bij NEC, François Gesthuizen terug naar de jeugd

Adrie Bogers (staand), Rogier Meijer (links) en François Gesthuizen.
NEC neemt na dit seizoen afscheid van Adrie Bogers. François Gesthuizen keert terug naar de jeugdacademie. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC neemt na dit seizoen afscheid van Adrie Bogers. François Gesthuizen keert terug naar de jeugdacademie.
De twee vormden samen met Rogier Meijer afgelopen seizoen het trainerstrio bij de Nijmeegse club. Het contract van Bogers loopt af en wordt niet verlengd. Met Gesthuizen was afgesproken dat hij sowieso terug zou kunnen keren naar de jeugd van NEC. Mogelijk wordt hij trainer van het nieuw te vormen Onder 21-team. Rogier Meijer is de beoogde hoofdtrainer voor volgend seizoen.
Adrie Bogers kwam in 2017 op voorspraak van de toenmalige technisch directeur Remco Oversier naar NEC als assistent-trainer, maar na enkele weken werd hij doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer. Onder zijn leiding speelde geen spectaculair voetbal, maar werd de ploeg wel koploper van de eerste divisie. In de winterstop werd hij vervangen door Pepijn Lijnders. Bogers keerde terug in de rol van assistent en NEC verspeelde de titel en promotie.
In 2018 werd hij assistent van Jack de Gier en na diens ontslag ruim een jaar geleden vormde hij een trainerstrio met Ron de Groot en Rogier Meijer. De Groot werd afgelopen zomer afgelost door François Gesthuizen. Met die trainers aan het roer is NEC het seizoen geëindigd als achtste.

Maandag training

NEC hervat maandag in groepjes van zes de training. Of de trainers daar ook alle drie bij aanwezig zijn, is vooralsnog niet bekend. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!