Nieuws

Geen torenhoge boete: Nijmeegse ondernemers mogen drank bezorgen

Molenstraat Nijmegen (wikipedia)
Horeca-ondernemers in de regio Gelderland-Zuid mogen tijdelijk alcohol bezorgen aan particulieren. Dat hebben de 14 burgemeesters van de veiligheidsregio donderdag afgesproken. In Nijmegen was veel ophef onder horeca-ondernemers die een boete van bijna 1400 euro konden krijgen als ze bierpakketten verkochten aan klanten die langskwamen.
NIJMEGEN - Horeca-ondernemers in de regio Gelderland-Zuid mogen tijdelijk alcohol bezorgen aan particulieren. Dat hebben de 14 burgemeesters van de veiligheidsregio donderdag afgesproken. In Nijmegen was veel ophef onder horeca-ondernemers die een boete van bijna 1400 euro konden krijgen als ze bierpakketten verkochten aan klanten die langskwamen.
In principe is het afhalen en bezorgen van alcohol vanuit de Drank- en Horecawet (DHW) verboden. De burgemeesters hebben nu afgesproken het bezorgen van alcohol vanuit horeca naar particulieren te gedogen, het afhalen niet.
De burgemeesters gaan ervan uit dat ondernemers zelf kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Bijvoorbeeld verkoop vanuit een webshop of winkelpand. Daarnaast gaan de burgemeester nu gedogen dat alcohol bezorgd wordt.

'Oog voor belangen horeca'

Het afhalen in een horecagelegenheid wordt niet gedoogd; dat is ook niet gebeurd in onze regio. Voorzitter Bruls is tevreden met de afspraak: 'Ondernemers kunnen binnen de wet al eigen initiatieven ontplooien. Door daarnaast het bezorgen te gedogen, laten wij zien oog te hebben voor hun belangen in deze moeilijke tijd.'
Deze afspraak geldt zolang de noodverordening van kracht is.