Nieuws

Een uniek kijkje in een verpleeghuis in coronatijd, bekijk onze vlog

Het Wilhelmus wordt gespeeld voor mevrouw Bakker
Bewoners van De Bleijke, een woonzorgcentrum in Hengelo, mogen na wekenlange strenge maatregelen vanwege twee coronabesmettingen hun kamer weer uit. Het verpleeghuis blijft op slot voor bezoek, maar de bewoners mogen elkaar (op gepaste afstand) wel weer zien, voor het eerst sinds begin maart. © Omroep Gelderland
HENGELO - Bewoners van De Bleijke, een woonzorgcentrum in Hengelo, mogen na wekenlange strenge maatregelen vanwege twee coronabesmettingen hun kamer weer uit. Het verpleeghuis blijft op slot voor bezoek, maar de bewoners mogen elkaar (op gepaste afstand) wel weer zien, voor het eerst sinds begin maart.
Bekijk onze vlog over De Bleijke. De tekst gaat daaronder verder.
Een uniek kijkje in een verpleeghuis in coronatijd
De brief met de versoepeling van de maatregelen wordt voorgelezen door verpleegkundige Rob Heebink, in zijn eerste vlog voor Omroep Gelderland. De komende tijd laat hij met zijn vlogs zien hoe het er aan toe gaat in het verpleeghuis.
Dit is Rob. De tekst gaat onder de foto verder.
Op de afdeling van Rob kregen ze tot twee keer toe te maken met coronabesmettingen. Een bewoner overleed, de ander is inmiddels weer genezen. Omdat het virus binnen de muren van het huis werd vastgesteld, moesten de bewoners op hun eigen kamer blijven. Gezamenlijk eten zat er niet meer in en de huiskamers gingen op slot.

'Meet en greet' met de familie

De bewoners kregen deze week een brief waarin stond dat ze zich weer vrij mogen bewegen op de afdeling. En er worden kleinschalige huiskamers ingericht in leegstaande appartementen, waar de bewoners met een paar mensen tegelijk kunnen samenkomen.
Bovendien mogen ze weer naar beneden voor een ‘meet en greet’ met familie (een ontmoeting op afstand op het terras). ’Ik heb ze op televisie ook gezien, maar dat is niet zo leuk’, reageert de 93-jarige mevrouw Bakker, die dagelijks beeldbelt met haar zoon. Ze is verheugd over de versoepeling van de maatregelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!