Nieuws

Bij deze zorginstelling desinfecteren ze hun handen met bier

Kroegen dicht, restaurants dicht. Overal ligt het bier te verpieteren. Zonde, vinden ze bij bierbrouwerij Bavaria. Zorginstelling Driestroom, met bijna negentig locaties verspreid over de regio Arnhem, Nijmegen en het land van Maas en Waal heeft een deel van het bier gekregen, nadat het is veranderd in handalcohol. © Pixabay
ELST - Kroegen dicht, restaurants dicht. Overal ligt het bier te verpieteren. Zonde, vinden ze bij bierbrouwerij Bavaria. Zorginstelling Driestroom, met bijna negentig locaties verspreid over de regio Arnhem, Nijmegen en het land van Maas en Waal heeft een deel van het bier gekregen, nadat het is veranderd in handalcohol.
Het is een kwestie van verdampen van al het bier dat niet kan worden opgedronken. De alcohol die na de verdamping overblijft, wordt gemengd met glycerine en waterstofperoxide om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. De bierbrouwer gaat zo’n 25.000 tot 35.000 liter handalcohol maken en doneren.

Vier weken gedesinfecteerd

Zorginstelling Driestroom heeft inmiddels 150 liter van die handgel ontvangen. 'Daar kunnen we zo'n vier weken mee vooruit, wij zijn er ontzettend blij mee', reageert de zorginstelling op het ongewone cadeautje. Driestroom heeft, zoals bijna alle zorginstellingen en ziekenhuizen in ons land, een tekort aan ontsmettingsmiddelen. 
De 150 liter handalcohol is nu nog niet zo handzaam. Het is geleverd in jerrycans van 25 liter. Dat kan handiger en daarom gaan cliënten van Driestroom de handgel binnenkort zelf overgieten in flacons.