Nieuws

'Ik heb al 1100 euro opgehaald', Youri (12) gaat vier dagen fietsen tegen kanker

Privéfoto
Hij is pas 12 jaar, maar Youri Okken uit Borculo zet zich nu al in om een steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Hij gaat vier dagen fietsen voor het KWF en laat zich daarbij sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Youri werd geïnspireerd door zijn tante Willy.
BORCULO - Hij is pas 12 jaar, maar Youri Okken uit Borculo zet zich nu al in om een steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Hij gaat vier dagen fietsen voor het KWF en laat zich daarbij sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Youri werd geïnspireerd door zijn tante Willy.
Zij heeft borstkanker gehad en kreeg vorig jaar te horen dat ze maagkanker heeft. Inmiddels gaat het weer goed met haar, na een beroerd jaar. 'Ze is altijd al een groot voorbeeld voor mij geweest', vertelt Youri, op wie de ziekte veel indruk maakte. Hij besloot dat hij iets wilde doen voor het goede doel, om een bijdrage te leveren.
Hans van den Hoorn sprak op Radio Gelderland met Youri. De tekst gaat verder onder het fragment:
Zo kwam hij op het idee om geld in te zamelen met een fietstocht. 'Fietsen is altijd al mijn ding geweest, daarom ga ik fietsen. Vier dagen lang, elke dag tussen de 25 en 30 kilometer', aldus Youri, die eerder deze week de routes uitzette. Woensdag fietst hij op de racefiets van zijn moeder Mirjam van Borculo via Barchem naar Lochem. Later doet hij ook Hummelo en Arnhem aan.
Het is hem al gelukt flink wat geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. 'Ik heb nu al 1100 euro opgehaald. Mensen kunnen nu doneren, tijdens het fietsen en ook daarna nog. Dus misschien wordt het nog wel veel meer!'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!