Nieuws

Je krijgt een groene of oranje kaart, als je naar ziekenhuis Rijnstate gaat

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gaat vanaf woensdag patiënten, begeleiders en bezoekers controleren op klachten die te maken hebben met het coronavirus. Afhankelijk van de uitslag krijgen ze een oranje of groene toegangskaart mee. © ANP
ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gaat vanaf woensdag patiënten, begeleiders en bezoekers controleren op klachten die te maken hebben met het coronavirus. Afhankelijk van de uitslag krijgen ze een oranje of groene toegangskaart mee.
Bovendien moeten patiënten met bepaalde klachten een mondneusmasker opzetten. Bezoekers en begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en ze geen klachten hebben.
Mensen die een afspraak hebben bij de polikliniek of een geplande operatie hebben, worden van tevoren gebeld. Deze patiënten krijgen een mail die ze moeten laten zien bij het controlepunt. Andere patiënten en bezoekers worden bevraagd bij een controlepunt naast de hoofdingang. 

Groene of oranje toegangskaart

Bij klachten krijgen mensen een mondmasker op en een oranje toegangskaart. Mensen zonder klachten krijgen een groene kaart mee. Een beveiliger controleert de kaarten bij binnenkomst. 
Het controlepunt is één van de vele maatregelen die het ziekenhuis neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moet iedereen bij binnenkomst de handen desinfecteren en eenmaal binnen 1,5 meter afstand houden van anderen. 
Het ziekenhuis is van plan de toegangskaarten ook in te voeren op locaties in Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid als het systeem goed blijkt te werken. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!