Nieuws

Zestal aangehouden voor hennep met straatwaarde van dik 100.000 euro

De politie heeft vrijdag in Andelst meerdere personen aangehouden voor het kweken en knippen van hennep. Omstanders roken een sterke hennepgeur rond een bedrijvenpand aan het Geurdeland en sloegen alarm. © Persbureau Heitink
ANDELST - De politie heeft vrijdag in Andelst meerdere personen aangehouden voor het kweken en knippen van hennep. Omstanders roken een sterke hennepgeur rond een bedrijvenpand aan het Geurdeland en sloegen alarm.
Agenten namen poolshoogte en roken dezelfde sterke hennepgeur. Daarop betraden zij één van de panden. Op de bovenverdieping troffen ze vijf mensen aan die bezig waren een grote partij hennep te knippen. 
De vijf werden aangehouden, later volgde de aanhouding van een zesde persoon. De politie nam bovendien drie voertuigen en een onbekend geldbedrag in beslag.
De aangetroffen hennep, zo'n 100 kilo met een straatwaarde van meer dan 100.000 euro, is vernietigd. 

Bezoek bij de buurman

In de afgelopen maanden bracht de politie al enkele keren een bezoek aan het naastgelegen pand, omdat er een hennepgeur werd waargenomen. Daarbij werd nooit iets aangetroffen. Vrijdag werd ook bij de buren gekeken, waar het dus wel raak was. 
De buurman zegt dat het altijd warm was op kantoor. 'Nu snap ik wel waarom', geeft hij aan. Door de coronacrisis brengt hij meer tijd door op kantoor en zag hij de aangehouden personen vaker voorbijkomen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!