Nieuws

Bewoners Nijmeegse wijk Weezenhof: 'Herbouw het afgebrande winkelcentrum'

Winkelcentrum Weezenhof na de brand /
Er moet werk gemaakt worden van de herbouw van winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. Ook moeten er andere voorzieningen gecreëerd worden voor de vergrijzende bevolking in de gelijknamige wijk. Dat vinden de oppositiepartijen VoorNijmegen.NU en Gewoon Nijmegen. Ze willen dat de gemeenteraad een compleet plan op tafel legt voor voor de Weezenhof. © Google Maps
NIJMEGEN - Er moet werk gemaakt worden van de herbouw van winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. Ook moeten er andere voorzieningen gecreëerd worden voor de vergrijzende bevolking in de gelijknamige wijk. Dat vinden de oppositiepartijen VoorNijmegen.NU en Gewoon Nijmegen. Ze willen dat de gemeenteraad een compleet plan op tafel legt voor voor de Weezenhof.
Winkelcentrum Weezenhof werd in april 2017 grotendeels verwoest door een brand. Sindsdien verkeert de nieuwbouw in een impasse.

'Partijen werken langs elkaar heen'

De bewoners, die zich hebben verenigd in bewonersplatform Weezenhof, hebben nu zelf een schets gemaakt van hoe een nieuw winkelcentrum er volgens hen uit zou moeten zien. In hun ogen wordt nu te veel langs elkaar heen gewerkt bij de nieuwbouwplannen voor het gebied.
Zo is de koepel waaronder de Prins Clausschool valt bezig met het voorbereiden van eventuele nieuwbouw van de school, bereidt de eigenaar van het afgebrande winkelcentrum nieuwbouw voor en heeft de gemeente Nijmegen inmiddels plannen ontvouwd voor de inrichting van winkelcentra in Dukenburg.

Ontmoetingsruimte

De wens van het bewonersplatform om een ontmoetingsruimte te hebben in Weezenhof is inmiddels gerealiseerd door de tijdelijke vestiging van het 'Huis voor de Weezenhof'. Maar dat is volgens hen een tijdelijke oplossing voor een structureel probleem.

Zie ook: