Nieuws

Tot levenslang veroordeelde Omar L. stond bijna buiten, vier 'helpers' voor rechter

Het busje bij de gevangenispoort.
De vier mannen die ervan worden verdacht geprobeerd te hebben de tot levenslang veroordeelde Omar L. te helpen ontsnappen uit de gevangenis in Zutphen, horen donderdag of ze langer vast blijven zitten. De rechtbank buigt zich dan voor het eerst over de zaak. © Persbureau Heitink
ZUTPHEN - De vier mannen die ervan worden verdacht geprobeerd te hebben de tot levenslang veroordeelde Omar L. te helpen ontsnappen uit de gevangenis in Zutphen, horen donderdag of ze langer vast blijven zitten. De rechtbank buigt zich dan voor het eerst over de zaak.
De mannen werden op 19 januari na de mislukte ontsnappingspoging aangehouden. Drie van hen werden opgepakt in Wehl, een bij Zevenaar. Ze zouden hebben geprobeerd met een bestelbus de gevangenispoort te rammen. Het busje stond even later in brand.
Met behulp van een slijptol wilden ze Omar L. bevrijden. Dat heeft zijn advocaat bevestigd. L. wordt gezien als een van de kopstukken van de Mocro-mafia en zit een levenslange gevangenisstraf uit, omdat hij opdrachtgever zou zijn geweest voor meerdere liquidaties. L. is overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.
De verdachten zijn tussen de 20 en 30 jaar en komen niet uit Nederland, maakte de politie eerder bekend. Volgens De Telegraaf gaat het om mannen uit Frankrijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!